נסתכל על הפעלים גִרגֵר, דִפדף, טִלטל, קִשקש, פִּרפר (להלן נקרא להם פעלי גרגר). הפעלים האלה הם מאותה צורה: כאשר הם נקיים מאותיות לא שורשיות (למשל כשהם באים בזמן עבר, גוף שלישי יחיד), יש בהם שתי הברות זהות-עיצורים (גר-גר); ההברה הראשונה בחיריק והשנייה בצירה. חיפשתי ומצאתי שיש תשעים ושלושה פעלים מהצורה הזאת. ואם פספסתי שניים או שלושה, אז יש תשעים וחמישה או תשעים ושישה.

האם יש לפעלים האלה גם מאפייני משמעות משותפים? בדרך כלל צורה משותפת אינה מלוּוָה במאפייני משמעות משותפים. למשל לשמות בית, זית ו שיט אין מאפייני משמעות משותפים. גם לא לפעלים שדד, מצץ או חשש. לכן כאשר לקבוצת מילים יש גם אותה צורה וגם מאפייני משמעות משותפים – קבוצה כזאת מעוררות עניין.
ובכן, נראה שלפעלי גרגר, לפחות לרובם, יש מאפייני משמעות משותפים; ויותר מכך: יש קשר בין הצורה לבין מאפייני המשמעות. נתחיל עם מאפייני המשמעות: כל פעלי גרגר (או לפחות רובם הגדול) מציינים פעולה שמורכבת מסדרה של תת-פעולות זהות שבאות ברציפות אחת אחרי השנייה. לדוגמה: גִרגר משמעותו השמיע גרגורים (גרר.. גרר… גרר…); דפדף – העביר דף ועוד דף ועוד דף; טלטל – עשה תנועת טלטול ועוד תנועת טלטול, ועוד. ועתה מתברר גם הקשר שבין המשמעות (כלומר הפעולה שהפועל מייצג) לבין צורת הפועל: כמו שהפעולה מורכבת מפעולות זהות החוזרות ונשנות, כך גם מילת הפועל מורכבת משתי הברות זהות (בעיצוריהן).
ויש ועוד תופעת קשר בין צורה למשמעות בקרב פעלי גרגר – יש מילות פועל בעלות תכונת האונומטופיאה; כלומר מילות פועל שצליליהן מחקים את הקולות העולים מהפעולות המיוצגות על ידי אותן מילים. לדוגמה: גרגר, חרחר, פכפך, מלמל. וכמו שהפעולות שהמילים האלה מייצגות מורכבות מסדרה של תת-פעולות זהות רצופות, גם הקולות היוצאים מהפעולות האלה הם למעשה סדרה של צלילים זהים החוזרים על עצמם.
אם הקורא ירצה לבחון בעצמו את קבוצת הפעלים שלנו – הרי הם לפניו, לפי סדר האלף-בית.
בזבז, בלבל, במבם, בעבע, בצבץ, ברבר, גלגל, גמגם, געגע, גרגר, דגדג, דכדך, דלדל, דמדם, דפדף, דקדק, דרדר, דשדש, הבהב, הדהד, המהם, הנהן, הרהר, זגזג, זלזל, זמזם, זעזע, חלחל, חרחר, טאטא, טלטל, טמטם, טפטף, טרטר, טשטש, כחכח, כלכל, כרכר, לבלב, לגלג, לחלח, לכלך, לעלע, מזמז, מלמל, מסמס, מצמץ, משמש, נדנד, נמנם, נענע, נפנף, נצנץ, נשנש, סכסך, סלסל, סרסר, עלעל, עמעם, עפעף, ערער, פטפט, פכפך, פמפם, פספס, פעפע, פצפץ, פקפק, פרפר, פשפש, צחצח, צלצל, צמצם, צפצף, צקצק, צרצר, קלקל, קעקע, קרקר, קשקש, רחרח, רפרף, רשרש, שגשג, שכשך, שלשל, שעשע, שפשף, שקשק, שרשר, תלתל, תעתע, תקתק.